O vorbă înțeleaptă spune că musca – spre deosebire de albină – nu poate să facă miere. Da, dar măcar acum poate să facă unt. Care merge de minune cu mierea de albină. Noi așteptăm cu interes și smântâna de muscă. Pe care o putem servi cu brânză de muscă. Lângă o mămăliguță din făină de lăcuste.
Una dintre marile descoperiri ale secolului nostru e despre gândacul de bălegar. El se dovedește a fi comestibil, prin larvele lui. Uscate pot fi folosite în produse alimentare ca: pâine, chifle multicereale, biscuiți, grisine, batoane de cereale, paste dar și sosuri sau pizza. Să te lingi pe degete, și mai multe nu!
Conform unui studiu, realizat de experți, o vacă – din care poți mânca, lejer, cu toată familia – produce o cantitate de 220 de livre de gaz pe an. Dacă renunți la vacă, ceea ce va face și familia ta – ne gândim că altfel ar fi un demers irosit -, și treci pe o alimentație numai din plante, ceea ce va face și familia ta, există posibilitatea să-ți și să le producă un disconfort din care vor rezulta gaze. Adunând gazele întregii tale familii rezultă o cantitate aproximativ egală cu cea emanată de vacă. Și că nu salvezi, de fapt, planeta dar vei fi mult mai împăcat cu tine, că ai încercat.
ȘTIAI CĂ: Dacă naufragiezi, sau ești pierdut undeva în natură, și n-ai la tine decât provizii nesărate, prinde câteva furnici care, uscate la soare, pot fi un bun înlocuitor de sare. Cele roșii, datorită culorii, chiar de sare de Himalaya. Numai să le poți prinde. Sunt iuți și înțeapă ale dracului, nenorocitele!
ȘTIAI CĂ: E sezonul rece și ai frig în casă? Înlocuiește carnea cu banalele conserve de fasole. Dacă achiziționezi din cele fără inel – banale, banale – te vei încălzi de două ori. O dată când le deschizi și a doua oară după ce le vei fi consumat, producându-ți gaze.
Lasă un răspuns