Ola, dragilor! E stagione estiva și pe căldurile astea ce să și faci dacă nu o mâncărică mai leggero de patate cu carciofi? Mmm… În care nici n-am pus guanciale. Iubesc guanciale! Păcat că nici nu știți voi, como se dice, să-l mangiare. Mai bine așa.
Curățăm 6 carciofi. Primele foglie, como se dice, e buon să deve scomparire. Și tuto puf all interno. E câh, kaput cu el! Și le puneți într-un vas con agua e limone. Să rămână freschi.
Curățăm 2 patate mari. Cu hâști, hâști, como se dice, de pelat legumas. Dacă n-aveți, nici nu știți voi como se dice, puteți folosi și un cuțit. Da’ să știți, nu è così facile.
Pe o teglia acoperită cu hârtie al forno, como se dice la voi, am pus patatele felii, carciofi felii, e grattato l’aglio și, como se dice, sprinkled olio di oliva. Sale, pepe, paprică e origano și amestecare, bine, bine.
La fornare 40 minuti, sau până când sunt al forno. Cu frulatorul, como se dice, puteți face un sosuleț din yoghurt, aglio, olio di oliva și menta, pentru freschezza. Și, gata de servire. Cum s-ar zice la Espania: Să aveți bon appetito!
Lasă un răspuns