Clătite cu lapte bătut

0 Comments
trolo știri

Se pune un praf peste două ouă sparte. Sparte?! Ah nu, sparte în prealabil, de sare. În prealabil de sare? – Dacă aveți ca și noi probleme în înțelegerea rețetei, căutați și o a doua sursă. Mătușă, soacră, vecină. Trebuie s-o mai fi gătit cineva – Nu, un praf de sare peste ouăle sparte în prealabil. Sau un castron. După care se bat bine până își dublează volumul. Credem și noi, de la atâta bătaie… Putem folosi și un mixer dacă tehnica nu ne dă bătăi – din nou – de cap. Adăugăm 4 linguri de zahăr – să îndulcim situația – și continuăm să batem până când ouăle nu mai opun rezistență. O lingură de ulei și 500ml lapte. Bătut bine. Ceva nu e în regulă cu rețeta asta… în fine, mai adăugăm coajă de portocală, esență de vanilie, cu vanilie, un praf de copt, din ochi, din plic, și ce am uitat la partea cu bătaia laptelui. Făină cât cuprinde restul de ingrediente. Să iasă așa, o chestie, subțire. Amestecăm bine și încingem tigaia. Ceva nu e în regulă cu rețeta asta… Luăm cu un polonic din compoziție și odată întinsă în tigaie o prăjim bine pe ambele părți. Până când devine aurie. Umplem cu gemul dorit.

Poftă bună!

trolo știri

Mai multe

Comentezi?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *